LVK-jury 2025

Er zijn drie rondes van jurering, namelijk van aantal inzendingen naar 60 halve finalisten, van 60 halve finalisten naar 20 finalisten en van 20 finalisten naar de winnaar. Elke ronde start de jurering “bij nul”. Daarmee neemt de overzichtelijkheid toe en worden in elke ronde de kansen gelijker. 

LVK-jurydag: Van aantal inzendingen naar 60 halve finalisten
Alle inzendingen voor het LVK 2025 worden beoordeeld door de LVK-jury. De LVK-jury is een groep mannen en vrouwen, jong en oud, afkomstig uit de hele provincie Limburg. Er zijn juryleden die beroepsmatig met muziek bezig zijn en juryleden die veel kennis hebben van de Limburgse streektalen. Daarnaast zitten er ook mensen bij die zichzelf echte carnavalsvierders ('vastelaovesgekke') noemen.

De juryleden beoordelen op zaterdag 14 december 2024 de inzendingen. Dat gebeurt op basis van tekst en muziek. Op dat moment is voor de jury niet bekend wie de componist(en), tekstschrijver(s) en/of uitvoerend artiest zijn. Ieder lied wordt 2 keer beoordeeld aan de hand van een beoordelingsformulier. De 60 beste inzendingen, waarbij het Reglement van Deelname nauwgezet wordt gevolgd, gaan door naar de 3 halve finales. 

Halve finales: Van 60 halve finalisten naar 20 finalisten
De tweede ronde wordt op tekst, muziek, beeld en performance beoordeeld door de helft van de LVK-jury en het sms-stemmen door ‘het volk’. De stemmen van de LVK-jury tellen voor 60% mee en die van ‘het volk’ voor 40%.

Derde ronde: Van 20 finalisten naar de winnaar van het LVK 2025
Deze 20 finalisten worden tijdens de finale drie keer beoordeeld en krijgen punten van: 
- de andere helft van de LVK-jury (die dus bestaat uit personen die wel in december, maar niet tijdens de halve finales in de LVK-jury zaten). Deze jury kan minimaal 1 en maximaal 16 punten geven aan de optredende finalisten. 
- de Vastelaovesjury, bestaande uit o.a. oud-finalisten en andere betrokkenen uit de vastelaoveswereld. Deze jury kan minimaal 1 en maximaal 16 punten geven aan de optredende finalisten.
- de sms-stemmen van ‘het volk’ volgens de spelregels. Na de stemronde wordt, op basis van de hoeveelheid uitgebrachte stemmen op een liedje, aan een liedje minimaal 1 en maximaal 16 punten toegekend. 

De scores van de 3 jury's tellen elk voor 1/3 mee in de totaalscore. De inzending met het hoogste aantal punten wordt uitgeroepen tot winnaar van het LVK. 

 

 

 

 

49e LVK-FINALE
  • 14 februari 2025
  • 20.00 uur
  • L1

LVK-boek ’t Volk Beslis

Bestel ‘m nu

Bertha Paulissen Wisseltrofee

De felbegeerde LVK wisseltrofee, welke jaarlijks wordt overhandigd aan de winnaar van het LVK, is genoemd naar Bertha Paulissen-Willen.

Lees verder